Duel Mastersin viralliset kotisivut
TAKARA TOMY
Tapahtumat
Duel Masters Finlandin vuosikokous ja kaupunkitapahtuma

Tapahtuma järjestetään Tampereella Sampolan kirjaston neuvotteluhuoneessa lauantaina 24.2.2018 kello 11:00 - 17:00.
Tilaisuus on pääsymaksuton ja siihen on pääsy kaikille DM:stä kiinnostuneille. Tapahtuman aikana järjestetään kiinnostuksesta riippuen palkinnollinen draft-turnaus, ja luvassa on vaihtamista sekä pelailua.


Kuukauden aktiivisimmat kirjoittajat
ELTP
 
Zach Hartigan
 
Tazio95
 
Jynkkymasiina69
 
Sademasokisti
 
systemaattinen
 
DSkipa
 


Kortin kunnon määrittäminen

Siirry alas

Kortin kunnon määrittäminen

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 19.11.15 22:29

Toisen hyväkuntoinen on toiselle huonokuntoinen. Tästä on itsellä paljon kokemusta lukuisista eri nettisivustoilla tekemieni kauppojen kautta. Muilta suomalaisduelisteilta olen saanut kuulla erilaisia kauhutarinoita jopa mint-kuntoisiksi väitetyistä korteista, jotka oikeasti olivat parhaimmillaankin todella pelattuja tai jopa vahingoittuneita. Puuttellisinta korttien kuntoluokittelu on henkilöillä, jotka haluavat vain päästä korteistaan eroon ja parasta kokeneilla myyjillä. Näillä kokeneilla myyjillä on usein oletusarvoisesti antaa myös heti kuva myymistään korteista, kun taas kokemattomilta sitä joutuu ihan kysyä erikseen. Pyytäkää aina kuvat korteista, siitä ei ole koskaan haittaa. Toki jos luotatte toiseen ja olette tehneet kauppoja ennenkin, eivät kuvat ole välttämättömiä.

Tästä ketjusta löytyvän kuntoluokituslistan tarkoituksena on vähentää subjektiivista osuutta kuntoarvioissa, eli tehdä kuntoarvioista mahdollisimman objektiivisia. Toki aina subjektiivisella näkemyksellä on osuutensa kuntoluokituslistankin pohjalta tehdyissä arvioissa, mutta eipä huonokuntoista korttia voi tämän infopaketin jälkeen väittää hyväkuntoiseksi. Lähteenä tekemilleni kuntoluokille olen käyttänyt lukisia keräilykorttipeliaiheisia sivustoja (MtG) sekä wikipediaan listattuja määritelmiä. Listaan linkkejä aiheen loppuun. Luonnollisesti olen soveltanut kokoamiani tietoja DM Finlandin käyttötarkoitukseen sopivimmaksi omien kokemuksieni pohjalta. Kommentoikaa ja kysykää, jos jokin on epäselvää. Ketjuun tulee enemmän sisältöä ajan kuluessa. Kuntoluokkiakin tarkennetaan vielä.

Kortissa on aina kaksi puolta: muistakaa arvioida kortti huonompikuntoisen puolen mukaan!

KUNTOLUOKAT

PÄÄLUOKAT

MINT (M) - uudenveroinen
Painatusvirheetön ja vahingoittumaton kortti paljaalla silmällä tarkasteltuna. Lähietäisyydeltä tarkasteltaessa on havaittavissa juuri ja juuri äärimmäisen vähäistä kulumaa. Kortin pinta kiiltää puhtaasti ja virheettömästi, ja kortissa on mahdollisesti muutama pienen pieni lähes huomaamaton vain valoa vasten havaittavissa oleva pintanaarmu. Kortin reunoissa ei ole havaittavissa kulumaa paitsi ehkä muutama aivan mitätön lähietäisyydeltä havaittavissa oleva pienen pieni välmä. Tämän kuntoluokan kortteja ei ole kovinkaan montaa liikkeellä: ~1% kaikista kierrossa olevista korteista yltää tähän kuntoluokkaan.

NEAR MINT (NM) - lähes uudenveroinen
Kortissa on huomattavaa, mutta vähäistä epätäydellisyyttä tai kuluneisuutta. Kortin pinta kiiltää eheästi ja kortissa on todella vähäisesti pintanaarmuja sekä kulumaa reunoissa. Kortin reunat voivat olla vähäisesti kuluneita; korttisuojassa kortti näyttää lähes virheettömältä.

EXCELLENT (EXC) - erinomainen
Kortissa on huomattavaa epätäydellisyyttä tai lievää kuluneisuutta. Kortin pinta on menettänyt kiiltoaan ja siinä on helposti havaittavaa lievää kulumaa mahdollisesti joka ikisessä reunassa. Kortissa voi olla äärimmäisen vähäistä vaalentuneisuutta ja vähäisesti pintanaarmuja, mutta naarmuuntumista siinä on äärimmäissen vähän. Tämän tai ylemmän kuntoluokan kortissa ei saa ole edes äärimmäisen vähäistä rypyttymistä tai suurempia vikoja.

PLAYED (PLD) - pelattu
Kortissa on runsaasti epätäydellisyyttä tai runsasta kulumaa. Kortin pinta on lähes kiilloton, ja kortissa on vähäistä naarmuuntumista ja/tai todella lievää repsotusta reunoissa ja/tai lievää vaalentuneisuutta. Kortissa voi olla lievää painautumaa, muttei reikiä tai repeytymiä. Lisäksi kortissa voi olla lievää taittumaa tai rypyttymistä.

DAMAGED (DMG) - vahingoittunut
Kortissa on vakavaa epätäydellisyyttä tai vakavaa kulumaa. Kortin pinta on kiilloton. Tämän kuntoluokan kortissa voi olla äärimmäistä reunakuluneisuutta, äärimmäistä kulmakuluneisuutta, kirjoitusta tai näkyviä merkintöjä, leimoja, painaumia, reikiä, runsaasti ryppyjä tai rypyttymistä, repeytymä ja/tai runsaasti taittumaa. Signeerattu kortti lasketaan vahingoittuneeksi. Virallisessa turnauksessa tällaisella kortilla ei saisi pelata. Kortit, jotka ovat vielä yllä mainittuakin huonommassa kunnossa kuuluvat tähän kuntoluokkaan tai/ja ovat täysin arvottomia. Näitä kortteja on yllättävän paljon liikkeellä. Jo pienehkön näköinen repeämä riittää pudottamaan kortin tähän kuntoluokkaan, vaikka kortti muuten olisikin virheetön.

TARKENNUSLUOKAT

GEM MINT (GEM) - virheetön
Täydellinen, täysin virheetön ja vahingoittumaton kortti lähietäisyydeltäkin tarkasteluna. Kortin reunat ovat tasaisella etäisyydellä kuvasta ja leikkaus on näin ollen täydellinen. DM:ssä ei ole aivan tavatonta että kortti yltää tähän kuntoluokkaan, vaikka usein juuri lisäpakkauksestakin vetäisty kortti on parhaimmillaankin M- tai M/NM-kuntoinen (katso alta). Tähän kuntoluokkaan viitataan myös termillä pristine, eli turmeltumaton ja koskematon; Korttikuntoluokkien äärimmäinen Neitsyt Maria!

MINT / NEAR MINT (M/NM) - uudenveroinen / lähes uudenveroinen
Tämä kuntoluokka on sivuluokista se käytetyin. Painatusvirheetön ja vahingoittumaton kortti paljaalla silmällä tarkasteltuna, mutta lähietäisyydeltä on havaittavissa hyvin lievää kuluneisuutta. Kortin pinta kiiltää eheästi, ja kortissa on todella vähäisesti naarmuja sekä todella vähäistä kulumaa reunoissa. Kortin reunoissa voi olla muutamia lähietäisyydeltäkin lähes huomaamattomia välmiä.

NEAR MINT / EXCELLENT (NM/EXC) - lähes uudenveroinen / erinomainen
Kortissa on huomattavaa, mutta vähäistä epätäydellisyyttä tai vähäistä kuluneisuutta. Kortin pinta kiiltää pääosin eheästi ja kortissa on vähäisesti naarmuja sekä lievää kulumaa reunoissa.

EXCELLENT / PLAYED (EXC/PLD) - erinomainen / pelattu
Kortissa on huomattavaa epätäydellisyyttä tai kuluneisuutta. Kortin pinta on menettänyt runsaasti kiiltoaan, ja siinä voi olla runsaasti pintanaarmuja. Kortissa voi olla naarmuuntumista, kulumista, äärimmäisen hiuksenhienoa repsotusta reunoissa (lähinnä kiiltävissä) ja/tai lievää vaalentuneisuutta sekä mahdollisesti todella vähäistä rypyttymistä.

PLAYED / DAMAGED (PLD/DMG) - pelattu / vahingoittunut
Kortissa on vakavia epätäydellisyyksiä tai kuluneisuutta. Kortin pinta on kiilloton, ja kortissa on runsaasti naarmuuntumista, repsotusta reunoissa ja/tai runsasta vaaleentuneisuutta. Kortissa voi olla runsaasti painautumaa, muttei reikiä tai repeytymiä.

Suhteet laatuun viittavien korosteadjektiivien välillä
todella > normaali
vähäinen < lievä < normaali < runsas < vakava < äärimmäinen

Jos jonkun kortin kuntoon haluaa tehdä huomion, onnistuu se tähtimerkkiä (*) käyttämällä. Usein vahingoittuneessa kortissa halutaan antaa tällä tavoin lisäinformaatiota siitä, että esimerkiksi kortin poikki menevää taittumaa lukuunottamatta kortti on NM-kunnossa. Tämän viitauksen voi tehdä joko indeksoimalla esimerkiksi kolmannen viittauksen tapauksessa (DMG***) ja lisäämällä ***selityksen listansa loppuun, tai yksinkertaisesti indeksoimatta (DMG*).

Pääluokkien kuntomääritelmät voi tehdä jo hyvin intuitiivisesti, kuten yltä voidaan todeta. Jos kortti vaikuttaa mielestäsi uudenveroiselta, sitä se todennäköisesti onkin. Lähes uudenveroisessa kortissa on pieniä vikoja, erinomainen kortti on pääasiassa vain reunoiltaan kulunut. Pelatussa kortissa alkaa olla lievää vikaa, kuten painaumaa tai vähäistä vaalentuneisuutta, ja vahingoittuneessa kortissa on vakavaa vikaa, kuten repeämä, runsaasti vaalentuneisuutta tai reikä. Nuo tarkennusluokatkin aukeavat käytön myötä paremmin.

Jos tulee kysyttävää, niin kysykää joko täällä ketjussa, yksityisviestillä, sähköpostitse tai kysymysketjulla foorumin ohjeiden mukaisesti.


Viimeinen muokkaaja, ELTP pvm 01.12.16 19:42, muokattu 8 kertaa

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
avatar
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1408
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kortin kunnon määrittäminen

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 06.12.15 18:13

Annoin tälle ketjulle äärettömän tärkeän statuksen nyt ainakin viikoksi tai pariksi, sillä korttien kuntoisuus on todella tärkeä asia. Kysykää jos tulee jotain kysyttävää. Kuvia on myös mahdollisesti tulossa tässä kuussa havainnollistamaan näitä kuntoluokkia.

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
avatar
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1408
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa