Official Website of DM
TAKARA TOMY
Tapahtumat
Paikallistapahtuma Hervannassa

33720 Tampere la 16.12.17 12:00 - 20:00


Top posting users this month
Zach Hartigan
 
ELTP
 
Latepate64
 


Ruttorotta - Drain your life away (4th place DM Finland tournament 2016 [Mökki] - Most original deck 2016)

View previous topic View next topic Go down

Ruttorotta - Drain your life away (4th place DM Finland tournament 2016 [Mökki] - Most original deck 2016)

Post by Ruttorotta on 31.08.16 17:11

Pakan tarina alkaa reilun vuoden takaa, kun avasin tilaamani peltiboksillisen sekalaisia kortteja. Joukosta löytyi vanhoja tuttuja, upeita yksilöitä ja täysin uusi tuttavuus kauneudessaan - Ryudmila, Channeler of Suns.

Kiinnostuin heti kortin ominaisuudesta; tuhoutuessaan hänet sekoitetaan takaisin pakkaan (ja jokaisesta untapped olennostasi saa +2000 voimaa).

Pelattuani valtavasti Freeze / Fatigue Mage -pakkaa Hearthstonessa, jonka ideana on saattaa vihollinen hermoromahduksen partaalle kontrolloimalla kenttää ja pitkittämällä peliä siihen asti, että vihollinen häviää pakkakorttien loppumisen takia, halusin toteuttaa mahdollisimman samankaltaisen pakan DM:n maailmassa.

Myöhemmin decktyypilleni löytyi termi "Deck-out", joka viittaa pakkatyyppiin, jonka tarkoitus on saada vihollisen kortit pakasta loppumaan ja sitä kautta päihittää vihollisesi.

Halusin sisällyttää pakkaani Ryudmilan (Ryudmilat), koska siitä pakkani ajatus lähti liikkeelle. Otin elementtejä Hearthstone-pakastani; tuholoitsuja, viivästyttämistä, vihollisen täydelliseen lukkoon saattamista.

Kokeiltuani pakan ensimmäisiä versioita Sademasokistia vastaan, huomasin sen olevan tehokas. Kuitenkin pakasta puuttui jotain, mutta en tiennyt mitä.

Alusta alkaen pakassa oli Light, Fire & Darkness -sivilisaatioita.

Pakan uusittu versio sai syntynsä vasta vähän aikaa ennen mökkireissua, enkä ollut testannut sitä juurikaan reissua ennen.

Mökille tuomani versio oli paria korttilisäystä lukuunottamatta turnauksessa käyttämäni pakka.

Ensimmäisenä mökkipäivänä pelailin pakalla (Alunperin suunnitelmissani oli pelata toista pakkaa turnauksessa) ja kaiken kaikkiaan hävisin vain muutaman pelin parista kymmenestä pelaamastani pelistä. Sain palautetta pakasta, että tuolla pakalla pääsee pitkälle.

Pakkaan lisäsin vaihtojen myötä saamani Bolmeteus Steel Dragon sekä Deklowaz, the Terminator. Pakkaan tuli myös alkuperäiseen versioon verrattuna yksi Belix, the Explorer lisää.

Pakan tarkoituksena on saattaa vihollinen deck-outiin. Tämä saavutetaan viivästyttämällä vihollisen hyökkäyksiä (Bloody Squitot, Belixit, Jil Warkat, Senatinet, Syforce, Holy Awe), tuhoamalla vihollisen kenttää (Blizzard of Spears, Apocalypse Vise, Rothus, Dolmarks, Terror Pit, Deklowaz, Holy Awe, Burst Shot), kontrolloimalla vihollisen kättä (Cranium Clampit, Crath Lade, Deklowaz) ja kuluttamalla vihollisen pakkaa pois (Slash Chargerit, Future Slashit).

Lisää kontrollia pakassa antavat Arc Binet, joiden avulla Ryudmilat pääsevät ison kentän saatuamme tuhoamaan vihollisten isojakin olentoja ja pääsemme kontrolloimaan vihollisen kenttää. Pakan sisimpänä ideana on pyörittää kortteja hautuumaalta ja manasta uudestaan käyttöömme - Phal Eegat antavat meidän käyttää elintärkeitä loitsujamme uudestaan, Belixit, Syforce ja Cosmogoldit antavat meidän spämmiä Slash Chargereita uudestaan ja uudestaan ja voivat alkupelissä manaan pistämämme spellit (Discardilta suojaan ym.) palauttaa käyttöömme. Logic Cubeilla pääsemme etsimään pakasta tilanteeseen sopivaa spelliä ja Morbid Medicineillä saamme palautettua tarvitsemamme olennot uudestaan käyttöömme (Blockereita suojaksi / Phal Eegaa ja Belixiä palauttamaan spellejä uusiokäyttöön, Rothuksia tuhoamaan vihollisen olentoja). Pakassa on myös yksi Dolmarks lisättynä tuhovoimana sekä voimme palauttaa manasta muuten ulottumattomamme olennon hautuumaalle ja sitä kautta Morbid Medicinellä uusiokäyttöön (Todettu erittäin toimivaksi taktiikaksi, kun on joutunut pistämään Deklowazin / Bolmeteuksen / ym. manaan). Pakan ainoana drawina toimii Mist Rias; kortteja käytettäväksi saamme tarpeeksi Belixin, Phal Eegan, Syforcen, Morbid Medicinen ja Logic Cuben kanssa.

Pakassa on myös Bolmeteus takaamassa vaihtoehtoisen win-conditionin, jolla pääsemme turvallisesti iskemään vihollisen kilpiä pois ja painostamaan vihollisen käyttämään resurssejaan siitä eroon pääsemiseksi. Harvinaisissa tilanteissa, joissa lähestyisin itse pakkani loppumista, voimme rothuksilla, burst shoteilla ja volcanic arrowseilla tuhota oman Ryudmilamme ja saada sen takaisin pakkaan ja saavuttaa turvalukon deck-outilta.

Turnausdecklist:

Total cards (63)

Darkness (21)

Bloody Squito x3
Slash Charger x4
Cranium Clamp x3
Morbid Medicine x2
Terror Pit x4
Future Slash x4
Crath Lade, Merciless King x1

Fire (13)

Rothus, the Traveler x4
Burst Shot x3
Blizzard of Spears x2
Apocalypse Vise x3
Bolmeteus Steel Dragon x1

Light (27)

Belix, the Explorer x3
Jil Warka, Time Guardian x2
Senatine Jade Tree x3
Logic Cube x2
Cosmogold, Spectral Knight x3
Mist Rias, Sonic Guardian x1
Phal Eega, Dawn Guardian x4
Arc Bine, the Astounding x2
Ryudmila, Channeler of Suns x3
Holy Awe x3
Syforce, Aurora Elemental x1

Fire/Darkness (2)

Dolmarks, the Shadow Warrior x1
Deklowaz, the Terminator x1

[You must be registered and logged in to see this image.]

Pakan rakenteeseen tein jo heti jonkinmoisia muutoksia turnauksen jälkeen. Ryudmila-pakkani tulee jo pian näkemään parannellun muotonsa, selkeät parannusehdotukset ovat mielessäni ja jo melkein testauksessa.

Olin pakkaani erittäin tyytyväinen - Se ajaa juuri sen asian, mitä halusinkin sen tekevän. Kuitenkin parannettavaa löytyy pakasta; 63 korttia on epäluotettavan suuri määrä kortteja (Yhdessä turnauspelissä aloituskädessä oli vain isoja droppeja) ja turhemmiksi todettuja kortteja löytyy.

Pakkaa oli hauska pelata vaikka pelit veivätkin usein puolikin tuntia. Vastustajat pakka ajaa hermoromahduksen partaalle ja useampi vastustaja turhautui pakasta.

Rakastan kuitenkin vaihtoehtoisia pelityylejä perinteisen kilpien tuhoamisen ohelle.

Seuraava turnauspakkani on jo ajatuksen tasolla tekeillä, stay tuned for more awesome action. Wink

Yours truly,
Ruttorotta (OsQ)

Ruttorotta
Vasta-alkaja
Vasta-alkaja

Viestejä / Messages : 4
Liittynyt / Join Date : 2015-03-23

Back to top Go down

Re: Ruttorotta - Drain your life away (4th place DM Finland tournament 2016 [Mökki] - Most original deck 2016)

Post by ELTP on 31.08.16 20:14

Pakkasi on kyllä omaperäinen ja kuitenkin niin toimiva! Pienillä viilauksilla saat luotua siitä todellisen pakankaatajan!

Bolmeteus Steel on hyvä vaihtoehtoislopettaja, kun stallaus ja kulutus ei tehoakkaan riittävästi. Rothukset voisit korvata Dolmarkseilla, joka tukisi paremmin Phal Eegan / Belixin ja Morbid Medicinen välistä synergiaa, ja hidastaisi mukavasti vastustajaa.

En harmikseni päässyt pakkasi kynsiin (edes kankealla turnauspakkallani), mutta Crath Lade on mielestäni varsin alttiina vastustajan poistolle, minkä lisäksi oletettavasti saat Craniumeilla vähennettyä vastustajan kättä aivan riittämin noin pitkälle mentäessä. Toki sillä voi "lukottaa" vastustajan laittamaan korttinsa vain manaksi.

Jos Cosmogoldin potentiaalia haluat testata, niin suosittelisin katsastamaan ainakin Corpse ja Volcano Chargerin.

Ryudmila-deckout-pakkasi on kyllä yksi erikoimmista näkemistäni kokeiluista aikoihin Cool

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
avatar
ELTP
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä

Viestejä / Messages : 1319
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 2014-08-17
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum